17 Ocak 2009 Cumartesi

Zeki Müren'in hayatı Alanya'da çekiliyor


Alanya'da çekimi yapılan 'Çığlık Çığlığa Bir Sevda' isimli filmde Yeşilçam'ın yaşayan efsanelerinden Ediz Hun, Selma Güneri ve Tomris Oğuzalp başrolleri paylaşıyor.

Ünlü yönetmen Ülkü Erakalın'ın filmi "Çığlık Çığlığa Bir Sevda" Alanya'nın en güzel evlerinden olan Ünalan Evi'nde çekiliyor. Ülkü Erakalın'ın çok titiz çalıştığını anlatan Ediz Hun, sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdi burada dizileri eleştirmek istemiyorum olumsuz yönde. Çünkü onların da seyircisi var ve onlara karşı saygısızlık da bulunmak istemem. Ancak, diziler takdir edersiniz ki iki üç günde, gece gündüz çalışılarak çekilmek zorunda yetiştirilebilmesi için. Böyle bir çalışmada ne kadar oyuncular profesyonel de olsa sanattan bahsetmeniz söz konusu değil."

YILLAR SONRA KAMERA ARKASINA GEÇTİ
Alanya Belediyesi ise çekimler süresince maddi manevi tüm imkanlarını ekip için seferber etti. Film, ulusal ve uluslararası film festivallerine katıldıktan sonra vizyona girecek. Son olarak 1987 yılında Hülya Avşar'ın başrolünü üstlendiği "Kısrak" adlı filmi çeken ünlü yönetmen Erakalın, 21 yıl sonra yeniden kamera arkasına geçmenin heyecanını yaşarken, "Bunu, hayatımın projesi olarak görüyorum. Bu film, her sanatçı için bir ibret vesikası olacak" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder