16 Ocak 2009 Cuma

BÜYÜK TÜRK DEVLETİ'NİN ÖZGELECEĞİ



Tarih 29 Ekim 2023, yer İstanbul...

2023 YILI, DÜNYA'NIN SÜPER GÜCÜ OLAN BÜYÜK TÜRK DEVLETİ ÖNCÜLÜĞÜNDE, TÜM DÜNYA DEVLETLERİNİN KATILIMIYLA "DÜNYA BARIŞ VE KARDEŞLİK YILI" İLAN EDİLEREK İMZALANDI!...

Bu bir hayal mi?

Varsayalım ki bu bir hayal!.. Böyle bir hayalin yoksa, böyle bir hedefin olur mu? Böyle bir hedefin yoksa bu sonuç gerçekleşir mi?

Elbette Hayır! Çünkü hayali olmayanın hedefi; hedefi olmayanın sonuçları olmaz!..

Dünyayı yönetenlere bir bak!.. Bunların bir avuç insan olduğunu görürsün. Toplam on bir kişi!.. Tüm uzantılarıyla birkaç yüz ve maşalarıyla birkaç bin!..

Hiç düşündün mü bunlar Dünyayı nasıl yönetiyor?!

Senden daha akıllı oldukları için mi? Yoksa senden daha iyi ve özel insanlar oldukları için mi? Dünyayı yönetiyorlar?!

Sevgili Duyarlı Yürek,
Uyuşturucu kullanımının, ilköğretim seviyelerine indiğini gazete haberlerinden, istatistiklerden öğreniyoruz.

Sokaklarda kapkaç ve magandalar artık hepimizi endişe içinde bırakacak düzeydedir. Maçlarda renklerden başka farklılığı olmayan taraftarların birbirlerine saldırması toplumsal bir felaket olarak önümüzde duruyor.

Okullarda sanal kahramanların, sanal versiyonları,birbirini bıçaklıyor, hatta öldürebiliyor. Marka bağımlısı imaj oyunları içinde, konu mankenlerine özenip evden kaçan kızlarımız, hedefi olmayan bir nesil var önümüzde. Bu çocuklardan birisi belki senin, belki benim çocuğum değil... Ama sonuçta bunlar hepimizin çocukları. Yarın senin ve benim çocuğum da olması kaçınılmazdır.

Aslında bu nesil, oyuncaklarıyla oynaması gerekirken cephede savaşan 12 yaşındaki Kahraman Onbaşı Nezahat'in, kundaktaki bebeğini beşiğe koyup, onurunu ülkesini korumak için savaşan Nene Hatun'un, vatanını, şerefini korumak, sadece erkeklerin değil, bizim de görevimiz deyip erkek kılığına girerek savaşan Erkek Halime'nin, aklını kullanarak erkeklerin yapamadığını yapan Kılavuz Hatice'nin, her biri ayrı efsane Kara Fatma'ların ve cephane taşırken ölmek üzere olan, "Adı sorulduğunda adımın ne önemi var, benim adım Anadolu" diyen, eksi otuz - kırk derece soğukta kendisinin veya çocuğunun üzerindeki battaniyeyi taşıdıkları cephanenin üzerine örten binlerce atsız kahraman kadınlarımızın, dedelerimizin, çocukları.

Bu nesil Fenerbahçeli Arif, Galatasaraylı Hasnun Galiplerin, Beşiktaşlı Kaptan Kazımların torunları.

Bu gençliği, ortak değerlerde buluşturmak bizim görevimizdir. Gerçek öykülerden oluşan bu kitaplar da; vatan, bayrak, cesaret, özgüven, sevgi, saygı, dürüstlük, hoşgörü, adalet, sorumluluk gibi hem ulusal, hem evrensel değerleri işledik.

Çocuklarımıza ve gençlerimize beğendikleri kahramanlar sorulduğunda Batman, Örümcek Adam, Rambo v.s. gibi akıllarına sanal kahramanlardan başka bir şey gelmemesi büyük bir acıdır ve yine ne acıdır ki tek bir Türk Kahraman hatırlamamaktadırlar. Onlara gerçek bir tarih bilinci vermek, özdeşim kuracakları gerçek kahramanları tanıtmak, onları ulusal ve evrensel değerlere yakınlaştıracak, ailesine bağlı, ülkesini seven bir nesil haline gelmelerine katkı sağlayacaktır.

Saygılarımızla.

Suat TURGUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder